mitä on kalevalainen jäsenkorjaus?

Mitä on kalevalainen jäsenkorjaus?

Kalevalainen jäsenkorjaus on lempeä ja tehokas perinnehoito. Hoidon keskeisiä periaatteita ovat kokonaisvaltaisuus ja kehon kunnioittaminen. Koko keho hoidetaan jokaisella hoitokerralla jalkapohjista päälakeen saakka. Hoitaja korjaa kehon virheasentoja ja aktivoi kehon aineenvaihduntaa. Hoito tehdään rauhallisesti ja kivun tuntemuksia välttäen.

Kalevalainen jäsenkorjaus on mobilisaatiohoito, jossa hyödynnetään kehon omia liikeratoja ja niiden laajuutta. Mobilisointi on niveleen rauhallisesti tuotavaa liikettä. Pyrkimys on parantaa nivelen liikkuvuutta ja nivelruston aineenvaihduntaa. Koko kehon hoito aktivoi hermotoimintaa, verenkiertoa ja kudosnestekiertoa. Kireyksiä vapautetaan lihaksista ja kalvorakenteista. Lempeän käsittelyn avulla nivelpinnat pääsevät asettumaan kohdilleen ja kehon asento tasapainottuu.

Mihin kalevalainen jäsenkorjaus auttaa?

Kalevalaisesta jäsenkorjauksesta on saatu apua muun muassa seuraaviin vaivoihin:

Kalevalainen jäsenkorjaus sopii erittäin hyvin myös terveyden ylläpitoon ja vaivojen ennaltaehkäisyyn. Hoito sopii kaikenikäisille vauvoista vanhuksiin.

Hoidon jälkeen kannattaa välttää urheilua ja fyysistä rasitusta muutama päivä sekä saunaa 24h. Rauhallinen kävely on suotavaa. Kannattaa myös juoda riittävästi vettä hoidon jälkeen.

Hoidon esteet

On tilanteita, joissa kalevalaista jäsenkorjausta ei tehdä. Hoidon esteitä ovat flunssa, meneillään oleva antibioottikuuri, tuoreet tutkimattomat vammat (ensin käynti lääkärissä), aktiiviset sidekudostaudit, syöpä, hemofilia, kaulavaltimoiden ahtaumat, spondylolyysi, spondylolisteesi, paha sydänvika. Mikäli olet epävarma sopiiko hoito sinulle, tarkista asia lääkäriltäsi. Jos hierontahoito sopii, sopii myös kalevalainen jäsenkorjaus.

Koulutus

Kalevalainen jäsenkorjaus on EU-nimisuojattu hoitomuoto, jota hallinnoi Kansanlääkintäseura ry. Kansanlääkintäseura vastaa myös kalevalaisen jäsenkorjauksen koulutuksesta ja täydennyskoulutuksista. Kalevalainen jäsenkorjaaja -nimikkeen käyttöoikeuden saa, kun on suorittanut Kansanlääkintäseuran järjestämän 3-vuotisen koulutuksen ja osoittanut taidot näyttötutkinnossa. Kaikki kalevalaiset jäsenkorjaajat myös osallistuvat täydennyskoulutuksiin vähintään kerran kahdessa vuodessa.

Kalevalaisen jäsenkorjauksen historia

Kalevalaisen jäsenkorjauksen juuret ovat ikivanhassa suomalaisessa kansanparannusperinteessä, josta kirjoitetaan myös Kalevalassa. Parantajat opettivat parantamisen taitoa oppilaalleen, ja näin tieto ja taito säilyi sukupolvelta toiselle. Myös yrttilääkintä ja kuppaaminen olivat osa kansanparannuksen menetelmiä.

Kansanlääkintäseura ry perustettiin vuonna 1986 vaalimaan jäsenkorjauksen osaamista. Mestariparantajat Olavi Mäkelä ja Pentti Penttilä kuuluivat keskeisesti seuran toimintaan. Jäsenkorjausta alettiin opettamaan Kansanlääkintäseuran toimesta 1980-luvulla. Nykyisen hoitomuodon oppi-isä on mestariparantaja Olavi Mäkelä, jonka avulla myös kalevalaisen jäsenkorjauksen koulutus on kehitetty. Olavi Mäkelän mukaan kalevalainen jäsenkorjaus on monen hoitomuodon äiti. Siinä yhdistyvät erilaiset sidekudoshoidot kuten sidekudoshieronta, lymfahoito, vyöhyketerapia, hermoratahoito, akupainanta ja nivelten saattaminen paikoilleen. Hänen mukaansa hoidon vaikutus on paras silloin kun kehoa hoidetaan kokonaisuutena.

Kalevalainen jäsenkorjaus eroaa monista muista jäsenkorjausmuodoista siten, että kalevalaiseen jäsenkorjaukseen ei kuulu manipulaatio eli ”niksautukset”. Myös hoidon kokonaisvaltaisuus erottaa kalevalaisen jäsenkorjauksen monesta muusta jäsenkorjausmuodosta.

Hoitoa seuraavien parin päivän aikana selän kivut ja kolotukset olivat tiessään ja olo oli vetreä ja elinvoimainen. Tanja on hoitajana empaattinen ja rauhallinen, hän huomioi lämmöllä ihmisten erilaiset vaivat ja tarpeet, ja antaa hoidettavalleen miellyttävän hoitokokemuksen jossa on helppo rentoutua.
-Mies 43 v.

Hoidon jälkeen olo oli kevyt, kuin lentoon lähtisi. Vointi oli huomattavasti parempi kuin hoitoon tullessa ja nyt pidemmällä tähtäimellä hoitojen jälkeen vointi on vielä parantunut entisestään.
– Nainen 56 v.

Hoidon jälkeen oloni oli erittäin rentoutunut ja kevyt, hieman euforinenkin.
– Nainen 48 v.

Olen erittäin tyytyväinen hoitojen tuloksiin. Suosittelen lämpimästi kalevalaista jäsenkorjausta kaikille, se tarjoaa holistisen ja rauhallisen lähestymistavan laajaan kirjoon vaivoja.
Mies 42 v.