mitä on kalevalainen jäsenkorjaus?

Kalevalainen jäsenkorjaus on lempeä ja tehokas perinnehoito. Hoidon keskeisiä periaatteita ovat kokonaisvaltaisuus ja kehon kunnioittaminen. Koko keho hoidetaan jokaisella hoitokerralla jalkapohjista päälakeen saakka. Hoitaja korjaa kehon virheasentoja ja aktivoi kehon aineenvaihduntaa. Hoito tehdään rauhallisesti ja kivun tuntemuksia välttäen.

Kalevalainen jäsenkorjaus on mobilisaatiohoito, jossa hyödynnetään kehon omia liikeratoja ja niiden laajuutta. Mobilisointi on niveleen rauhallisesti tuotavaa liikettä. Pyrkimys on parantaa nivelen liikkuvuutta ja nivelruston aineenvaihduntaa. Koko kehon hoito aktivoi hermotoimintaa, verenkiertoa ja kudosnestekiertoa. Kireyksiä vapautetaan lihaksista ja kalvorakenteista. Lempeän käsittelyn avulla nivelpinnat pääsevät asettumaan kohdilleen ja kehon asento tasapainottuu.

Kalevalainen jäsenkorjaus on EU-nimisuojattu hoitomuoto. Kalevalainen jäsenkorjaaja -nimikkeen käyttöoikeuden saa kun on suorittanut Kansanlääkintäseuran järjestämän 3-vuotisen koulutuksen ja osoittanut taidot näyttötutkinnossa. Kaikki kalevalaiset jäsenkorjaajat myös osallistuvat täydennyskoulutuksiin vähintään kerran kahdessa vuodessa.

Kalevalaisen jäsenkorjauksen juuret ovat ikivanhassa suomalaisessa kansanparannusperinteessä, josta kirjoitetaan myös Kalevalassa. Nykyisen hoitomuodon oppi-isä on mestariparantaja Olavi Mäkelä, jonka avulla myös kalevalaisen jäsenkorjauksen koulutus on kehitetty. Olavi Mäkelän mukaan kalevalainen jäsenkorjaus on monen hoitomuodon äiti. Siinä yhdistyvät erilaiset sidekudoshoidot kuten sidekudoshieronta, lymfahoito, vyöhyketerapia, hermoratahoito, akupainanta ja nivelten saattaminen paikoilleen. Hänen mukaansa hoidon vaikutus on paras silloin kun kehoa hoidetaan kokonaisuutena.

Kalevalainen jäsenkorjaus eroaa monista muista jäsenkorjausmuodoista siten, että kalevalaiseen jäsenkorjaukseen ei kuulu manipulaatio eli ”niksautukset”. Myös hoidon kokonaisvaltaisuus erottaa kalevalaisen jäsenkorjauksen monesta muusta jäsenkorjausmuodosta.

Olen erittäin tyytyväinen hoitojen tuloksiin. Suosittelen lämpimästi kalevalaista jäsenkorjausta kaikille, se tarjoaa holistisen ja rauhallisen lähestymistavan laajaan kirjoon vaivoja. 
– Mies 35
v.

Hoidon jälkeen oloni oli erittäin rentoutunut ja kevyt, hieman euforinenkin.
– Nainen 48 v.

Copy link
Powered by Social Snap