Merisuolakääre

Merisuolakääre

Merisuolakääre on perinteinen hoitomuoto kipuun, tulehdukseen ja turvotukseen. Merisuolakääreessa käytetään puhdistamatonta merisuolaa, joka ei sisällä lisäaineita. Puhdistamattomassa merisuolassa on tallella kaikki meriveden sisältämät mineraalit ja hivenaineet.

Ohje

1 litra vettä
3 rkl karkeaa merisuolaa

Kuumenna 4 dl vettä lähes kiehuvaksi ja liuota suola siihen. Älä keitä suolaliuosta, koska sen koostumus muuttuu keitettäessä. Lisää loppuvesi viileänä. Liuos on käyttövalmista huoneenlämpöisenä eli 20-22 asteisena. Se säilyy käyttövalmiina huoneenlämmössä niin kauan kuin nestettä on purkissa.

Kostuta luonnonmateriaalia oleva kangas, esimerkiksi pyyhe, suolaveteen ja purista pyyhkeestä ylimääräinen vesi pois. Aseta pyyhe hoidettavaan kohtaan iholle ja laita jonkinlainen suojamuovi päälle vaikka talouskelmusta. Selkää tai hartia- ja niska-aluetta hoidettaessa voidaan sänky tai sohva suojata riittävän isolla muovilla. Asettele suolaliuokseen kostutettu pyyhe paikoilleen ja asettaudu pyyhkeen päälle makuulle niin että kipualue on kosketuksissa pyyhkeeseen. Voit peitellä itsesi vielä lämpimästi hoidon ajaksi.

Hoidetaan 1-3 kertaa päivässä 45 -60 minuuttia kerrallaan. Jatka hoitoa muutaman päivän ajan ja pidä sitten parin päivän tauko. Jatka näin niin kauan kuin on tarpeen. Akuuteissa tilanteissa merisuolakäärettä voi käyttää joka tunti.