Miksi juuri kalevalainen jäsenkorjaus?

Minulta kysytään usein, miten päädyin kalevalaisen jäsenkorjauksen pariin. Miksi valitsin juuri kalevalaisen jäsenkorjauksen?

Sisimmässäni orasti pitkään ajatus sellaisesta työstä, jonka avulla voisin auttaa ihmisiä. Halusin kokea tekemälläni työllä syvemmän merkityksen. Mietin mitä ihmettä voisin alkaa tehdä. Tämä ajatus oli mielessäni välillä enemmän, välillä vähemmän, vuosien ajan. Eräänä päivänä vastaani tuli artikkeli kalevalaisesta jäsenkorjauksesta. En ollut edes kuullut koko hoitomuodosta aiemmin, mutta artikkeli herätti mielenkiintoni.

Kerron seuraavassa kolme pääkohtaa, minkä vuoksi alunperin kiinnostuin kalevalaisesta jäsenkorjauksesta. Nämä samat asiat ovat vieläkin minulle keskeisiä ja merkittäviä.

1. Kalevalainen jäsenkorjaus on hellävarainen hoitomuoto

Pidän tärkeänä sitä, että kalevalaisessa jäsenkorjauksessa hoito tehdään aina kehoa kuunnellen ja kehon ehdoilla. Mitään ei tehdä väkisin. Keho pystyy ottamaan hoidon paremmin vastaan, kun kipua ei tarvitse pelätä. Jos hoito tuottaa kipua, se voi olla merkki kudosvaurioiden syntymisestä. Hoito on turvallinen kun se tehdään tietoisesti, rauhallisesti ja ilman kipua. Nikamia ei niksautella tai naksautella reippaalla otteella, vaan ne suostutellaan paikoilleen avaamalla pehmytkudoksien kireydet. Lempeässä kosketuksessa on voimaa.

2. Kalevalainen jäsenkorjaus on tehokas hoitomuoto

Minua kiinnosti kovin hoitomuoto, joka on sekä lempeä että tehokas. Ehkä olin itsekin kuvitellut, että hyvät hoitotulokset vaativat kovia otteita. Sain kuitenkin kuulla, että kalevalaisella jäsenkorjauksella on saatu onnistuneita hoitotuloksia. Sen avulla on jopa vältytty leikkauksilta. Nämä merkittävän hyvät hoitotulokset oli saatu lempeän ja kivuttoman perinnehoidon keinoin – hyvin kiinnostavaa!

Myöhemmin olen huomannut, että vaikka vaivaa ei voisi hoidolla kokonaan parantaa, hoito voi kuitenkin helpottaa oireita ja parantaa kehon toimintakykyä. Kalevalainen jäsenkorjaus on myös hyvä tapa ylläpitää kehon hyvinvointia ja ennaltaehkäistä vaivoja. Käyn nykyään säännöllisesti kalevalaisessa jäsenkorjauksessa, vaikka mitään ongelmia ei kehossa olisikaan. Hoito on miellyttävän tuntuinen eikä kipua tarvitse pelätä. Nautin siitä kuinka tukkoinen olo kehosta häipyy ja tilalle tulee keveys.

3. Kalevalainen jäsenkorjaus on suomalainen perinnehoito

On kerrassaan hienoa, että tällainen vanha suomalainen perinnehoito on säilynyt nykypäiviin saakka. Meidän olisi hyvä kunnioittaa kansamme viisautta ja säilyttää tämä upea hoitomuoto myös tulevaisuudessa. Olen aina ollut kiinnostunut historiasta ja kansanperinteestä. Koen että perinnehoidon tekeminen on historian tuomista eläväksi tähän hetkeen. Erilaiset jäsenkorjaushoidot ovat kulkeneet parantajalta oppipojalle aina vuosisatojen ajan. Nykyään Kansanlääkintäseura vastaa kalevalaisen jäsenkorjauksen määrämuotoisen koulutuksen järjestämisestä. Nämä kansanparantajien opit toimivat ja tuovat apua ihmisille vielä tänä päivänäkin. Arvostakaamme sitä viisautta, mikä omista juuristamme nousee.

+ Kokonaisvaltaisuus

Plussana täytyy lisätä vielä, että kalevalainen jäsenkorjaus on kokonaisvaltainen hoitomuoto. Koko keho hoidetaan jokaisella hoitokerralla jalkapohjista alkaen aina päälaelle saakka. Näin saadaan tasapainoa koko kehoon, vapautetaan lihasten kireyksiä kauttaaltaan ja saadaan nivelet toimimaan normaalisti. Kivun alkulähde saattaa myös löytyä muualta kuin itse kipukohdasta, siksi koko kehon hoitaminen on tärkeää.

Kysy lisätietoa ja tai varaa aika kalevalaiseen jäsenkorjaukseen.

Copy link
Powered by Social Snap