Tunnista mantrasi, valitse voimalauseesi, luo loitsusi

Voimalause

Mantra on tavu, sana tai lause, jota toistetaan ääneen tai hiljaa mielessä. Mantra liitetään henkiseen harjoitukseen. Mantroja on käytetty kautta aikojen kaikissa uskonnoissa ja henkisissä perinteissä. Mantroja on käytetty esimerkiksi mielen tyynnyttämiseksi. Mantroja on mietiskelty, lausuttu ääneen tai laulettu.

Yhtä lailla mantroiksi voidaan sanoa niitä lauseita ja sanoja, joita toistamme jokapäiväisessä elämässämme. Usein toistamme näitä mantroja sen enempää miettimättä. Kannattaa kuitenkin tarkistaa omat mantransa. Ovatko toistamasi sanat ja lauseet voimaannuttavia? Tuovatko hokemasi sanat ja lauseet iloa päivääsi? Vahvistatko sanoillasi uskoa itseesi ja elämään? Vai teetko kenties päinvastaista?

Joskus väsyneenä huomasin toistavani, kuinka en jaksa enää sitä, tai en jaksa tätä. Sanoin tämän lauseen useita kertoja päivässä. Väsymys jatkui. Jos tällaista mantraa alkaa toistelemaan, voi toden totta olla varma siitä, että voimat eivät lisäänny. On parempi valita tilalle uudet sanat ja uudet lauseet.

Mantra, voimalause tai loitsu

Mantran suomenkielinen vastine voisi olla voimalause tai kansanperinteeseen nojaten loitsu. Sanoissa on valtava voima ja potentiaali. Puheemme on luomisen väline. Väistämättä luomme sanoillamme ja puheellamme todellisuuttamme kaiken aikaa. Kannattaa tehdä se tietoisesti. Mitä haluan luoda tänään? Minkälaista energiaa kutsun itseeni ja mitä tunnetiloja vahvistan?

Se, mihin keskitymme, kasvaa ja lisääntyy. Jos joka päivä toistan olevani väsynyt, varmasti olen väsynyt tänään ja olen väsynyt huomenna. Mitä tapahtuu, jos alan sanoa itselleni, että oloni on levollinen? Minussa on elinvoimaa. Nautin elämästä. Voin kerrassaan hyvin. Sanon tämän hiljaa mielessäni useita kertoja päivässä ja alan toistaa sitä myös ääneen. Alan toistaa näitä hokemia, mantroja, loitsuja joka päivä. Elämänvoimani lisääntyy ja väsymykseni hälvenee.

Toisto on avain muutokseen. Jos pystyt toistamaan negatiivista hokemaa, pystyt myös luomaan vahvan positiivisen voimalauseen tai loitsunomaisen lausahduksen, jonka voit sanoa itsellesi päivittäin. On parempi luoda tietoinen voimalause kuin jatkaa vanhojen aikansa eläineiden hokemien toistoa. Puheesi on loitsu – valitse sanasi.

Tunnista, tarkista ja uudista – ehdotus voimalauseen luomiseksi

Tarkastele puhettasi viikon ajan. Todennäköisesti huomaat puheessasi toistuvia hokemia, sanoja ja lauseita. Kuuntele mitä puhut itsellesi hiljaa mielessäsi. Kuuntele mitä sanoja lausut ääneen. Kirjoita paperille ylös ne sanat ja lauseet, joita huomaat toistavasi usein. Kuulostele ovatko toistamasi mantrat säilyttämisen arvoisia. Lausu sana tai lause ääneen ja tunne minkälaisen olon se herättää kehossasi ja miten se vaikuttaa mielentilaasi. Huomaa ne lauseet, jotka eivät palvele hyvinvointiasi. Huomaa myös hyvät ja vahvistavat mantrasi.

Valitse tietoisesti, mitkä mantrat haluat pitää mukanasi ja minkä on aika jäädä pois. Kirjoita paperille kaikki menneisyyteesi jäävät hokemat, ja sen jälkeen polta paperi. Kirjoita toiselle paperille ne lauseet, jotka haluat säilyttää jokapäiväisessä elämässäsi. Tarvittaessa luo lisää itsellesi sopivia voimalauseita. Voit laittaa voimalauseesi esille sellaiseen paikkaan, josta näet ne usein.

Luo oma voimalauseesi

Voimalause tai oma loitsusi voi olla hyvin yksinkertainen. Se voi olla vain yksi sana, johon keskität huomiosi. Voimalause voi olla myös runomuodossa. Se voi olla toteamus, jolla toteat toivomasi asian jo toteutuneeksi. Voimalauseessa voi olla mukana myös huumoria.

Ilmaise haluamasi asia positiivisella tavalla. Älä käytä ei-sanaa tässä yhteydessä. Keskity siihen, mitä toivot ja mikä on sinulle tärkeää. Älä keskity siihen, mikä on huonosti. Muista että vahvistat ja lisäät sitä, mihin keskität huomiosi.

Tänään valitsen ilon. Voimaannun joka päivä lisää. Voin hyvin. Oloni on levollinen. Minä olen rauhassa ja onnellinen. Minulle tapahtuu hyviä asioita.

Millaisia mantroja sinulla on? Oletko jo valinnut voimalauseen alkaneelle vuodelle? 🍀

Copy link
Powered by Social Snap