Hiljaisuus on voimanlähde

Hiljaisuus

Hiljaisuus ei ole vain äänettömyyttä tai tyhjyyttä. Hiljaisuus on olemista, tekemisestä ja virikkeistä luopumista. Moni täyttää nykyään hiljaiset hetket viettämällä aikaa sosiaalisessa mediassa, selaimalla uutisia netissä tai kuuntelemalla musiikkia. Kun pitkän päivän jälkeen tulee hetki olla kaikessa rauhassa, usein tämä hetki vietetään älypuhelimen seurassa. Vaikka ympäristö tällöin olisi hiljainen, hiljaisuus jää huomaamatta ja kokematta. Hiljaisuudella on kuitenkin paljon sanottavaa. Mitä jos pysähtyisit kuuntelemaan?

Hiljaisuuden hyväksyminen

Hektiseen elämänmenoon tottuneelle hiljaisuus voi aluksi tuntua oudolta ja nostaa pintaan levottomuuden. Rauhallisen hetken koittaessa voi pään sisäinen meteli ottaa vallan. Stressaantuneena hiljaisuuteen laskeutuminen saattaa tuntua siltä kuin ei hiljaisuutta olisikaan. Silloin ajatukset vellovat ja vaeltelevat rauhattomina. Hiljaisuus katoaa jonnekin taustalle. Jos koet näin, voit kokeilla antaa tilaa tälle kokemukselle. Anna ajatusten kiitää omia menojaan ja keskity hengittämään hieman syvempiä ja hitaampia hengityksiä. Anna hetken ja oman olotilasi ilmentyä sellaisenaan. Toisto on avainsana. Anna itsellesi hiljaisia hetkiä säännöllisesti. Vähitellen voit alkaa kokea levollisuuden hetkiä. Hetkiä, jolloin mieli pääsee tyyntymään ympäröivään hiljaisuuteen. Nämä hetket voivat olla aluksi hyvin pieniä, mutta yhtä kaikki, ne ovat palautumisen, elpymisen ja voimaantumisen hetkiä.

Hiljaisuus näyttää sinulle sisimpäsi

Hiljaisuudessa vietetty aika tarjoaa mahdollisuuden itsetuntemuksen syvenemiselle. Silloin on aikaa huomata omat mielenliikkeet, kehon kokemukset ja vallitsevat tunnetilat. Hiljaisuus luo tilaa aistia ja kokea. Mieli pääsee tyyntymään ja hengitys rauhoittuu. Tälle kaikille on suotava aika ja paikka. Anna hiljaisuuden tapahtua ja katso mitä se sinussa nostaa pintaan.

Hiljaisuus toimii intuition ja luovuuden herättäjänä. Intuitio on sisäistä viisautta, joka tarvitsee tilaa tullakseen kuulluksi. Jatkuva tekeminen ja ulkopuolelta tulevien virikkeiden vastaanottaminen vaimentaa sisäisen äänemme. Siksi hiljaisuutta tarvitaan. Hiljaisuus on apuna johdattamassa meitä intuition osoittamaan suuntaan. Hiljaisuus tuo meidät takaisin omaan itseemme. Hiljaisuuden avulla voit tehdä tilaa mieleesi ja jokapäiväiseen elämääsi. Tällöin on helpompi saada omat luovuuden voimavarat käyttöön.

Anna itsellesi hengähdyshetki, aisti hetken hiljaisuus. Samalla annat itsellesi mahdollisuuden palautua ja latautua uudella energialla.

Hiljaisuuden olemus

Hiljaisuuden ei tarvitse olla absoluuttista. Hiljaisuus voi olla sateen ropina metsässä. Hiljaisuus voi olla vierellä nukkuva läheinen. Hiljaisuus voi olla oman hengityksen rytmi unettomana yönä. Hiljaisuus on hyväksyntää. Tämä hetki on tässä eikä ole kiire seuraavaan.

Nauti hiljaisuuden hetkistä sellaisena kuin ne sinulle ilmenevät. Hiljaisuus saattaa olla myös kaikkea muuta kuin nautinnollista, mutta kokeile voitko antaa sille mahdollisuuden tulla esiin. Hiljaisuus voi olla keino palata omaan voimaan ja löytää elämään tilaa ja tasapainoa. Hiljaisuus voi olla sinun voimanlähteesi.

💚 Vinkki: Tule mukaan hiljaiseen yinjoogaharjoitukseen, jonka päättää rumpumeditaatio.

Copy link
Powered by Social Snap